De Beestenboel
live op klokradio; Arie van Groningen en Clarinda Rijneveldnieuwe naam en logoballonnenwedstrijdopen dag; plezier voor jong en oud

De Beestenboel


Een nieuwe naam voor een vertrouwd hertenkamp in het hart van Nieuw-Lekkerland. Vanaf 24 maart 2012 is de "De Beestenboel" de officiƫle naam van de hertenkamp aan de Weth. De Jongstraat. De naam is als winnaar uit de bus gekomen en is verzonnen door Clarinda Rijneveld.

Welkom op de website van debeestenboel.org   dé hertenkamp van Nieuw-Lekkerland    volg ons ook via twitter: @Beestenboel0184

Laatste nieuws

 14 feb'19

De afgelopen twee zaterdagen heeft hr.Kievid van Kievid tuinen,één van onze sponsoren,met zijn team,een mooie nieuwe beschoeiing gemaakt langs de binnensloot.(21 foto's)

Lees meer...

Afgelopen vrijdagavond 9 november hebben we onze jaarlijkse
sponsoren & vrijwilligersavond gehouden.

De avond werd gehouden in CBS De Schakel met als gastspreker dhr.Wim van Heteren.Lees meer...

8 OKTOBER 2018

Onlangs heeft Luuk Bravenboer foto's van onze dieren gemaakt met de oude camera van zijn moeder Petra. Zie hieronder het resultaat. Leuke foto's hoor Luuk :-)

Lees meer...

Het is al weer even geleden dat er wat op de site geplaatst is.

Vanmiddag heeft wethouder Boender samen met zijn vrouw een bezoek gebracht aan ons hertenkamp.
De wethouder en zijn vrouw waren weer erg betrokken en gaven ons o.a. complimenten hoe we het hertenkamp allemaal onderhouden met de vrijwilligers.De altijd nieuwsgierige witte alpaca bleef steevast in onze buurt en kwam er regelmatig bij staan.

 


Lees meer...Dinsdag 25 Juni zijn Marleen & Perry al vroeg gestart met het hertenkamp te besproeien. Ze zijn hier een groot gedeelte van de ochtend mee doende geweest.


Lees meer...


Afgelopen woensdag 13 juni hebben een aantal vrijwilligers de handen weer uit de mouwen gestoken en het onkruid langs het hekwerk van het hertenkamp weggehaald. Het geheel ziet er weer netjes uit.

Joanne heeft toen gelijk wat foto's van de dieren gemaakt. Waarvan hieronder het resultaat. :-)
Mooie foto's hoor Joanne :-)


Lees meer...

23-5-2018Donderdag 17 mei zijn onze 2 alpaca's weer geschoren. Ze zijn weer van hun wollige vacht ontdaan.Wel zo fijn voor hen,want we hebben al weer een paar warme dagen gehad.Dus ze zijn vast blij dat ze hun 'winterjas'weer uit hebben.

De Australische alpacascheerder James Dixon kwam ons net als vorig jaar een bezoekje brengen om de dieren te scheren.Zijn assistente Jeanine was ook weer aanwezig.In een rap tempo werden de dieren weer ontdaan van hun wollige vacht.De tanden en de nagels werden ook gelijk gecontroleerd.Wat een verschil zeg,vóór en ná het scheren. Wat zijn ze weer kaal.
De dieren gingen na het scheren even aan elkaar snuffelen. Als ze net geschoren zijn, ruiken ze nl. anders.Ze kunnen er weer een jaartje tegen zo.( 12 foto's)

 Lees meer...

Maandag 30 april.


We hebben zaterdag 21 april  al weer onze 2e klusochtend gehad.Rond de klok van 09.00 zijn we met een aantal vrijwilligers van start gegaan. Het was weer een prachtige stralende dag,dus prima weer om weer te verven en andere klussen te doen. :-) Er is deze ochtend weer veel werk verzet.Lees meer...

VRIJDAG 20 APRIL 2018

Gisteravond heeft Engel vers gras gebracht bij de dieren. Ze vinden dit heerlijk en gingen er gelijk van eten.Echt een verrassing voor ze :-)

Vanavond stond de hertenbok op zijn achterpoten om te kijken tot welke tak hij kon komen met zijn spiesgewei.Hij deed een aardige poging :-)
De appelbomen die zich langs het wandelpad naast het hek bevinden, staan weer prachtig in bloei. Echt een mooi gezicht.

 


19 APRIL 2018

Onlangs wat Petra Bravenboer van Fotografia met een aantal cursisten rondom het hertenkamp doende. We hebben haar gevraagd of ze wat foto's wilde doorsturen naar ons van o.a. de gemaakte dieren die de cursisten gemaakt hebben. Petra gaf die dag een workshop basisfotografie.

http://www.fotografia.nu/cursus-fotografie/


Hieronder wat foto's welke de cursisten gemaakt hebben.

 


Lees meer...