De Beestenboel
live op klokradio; Arie van Groningen en Clarinda Rijneveldnieuwe naam en logoballonnenwedstrijdopen dag; plezier voor jong en oud

De Beestenboel


Een nieuwe naam voor een vertrouwd hertenkamp in het hart van Nieuw-Lekkerland. Vanaf 24 maart 2012 is de "De Beestenboel" de officiƫle naam van de hertenkamp aan de Weth. De Jongstraat. De naam is als winnaar uit de bus gekomen en is verzonnen door Clarinda Rijneveld.

Welkom op de website van debeestenboel.org   dé hertenkamp van Nieuw-Lekkerland    volg ons ook via twitter: @Beestenboel0184

NIEUWE BESCHOEIING LANGS DE BINNENSLOOT.

 14 feb'19

De afgelopen twee zaterdagen heeft hr.Kievid van Kievid tuinen,één van onze sponsoren,met zijn team,een mooie nieuwe beschoeiing gemaakt langs de binnensloot.(21 foto's)

De eerste zaterdag was het regenachtig weer.Afgelopen zaterdag was het gelukkig prachtig weer.Wel zo prettig werken.Met de boomstambeschoeiing kunnen we weer jaren vooruit en het geeft tegelijkertijd een natuurlijke look.De sloot werd ook gelijk uitgebaggerd.Er werd ook nog een nieuwe boomstronk neergelegd, waarop de geiten kunnen klimmen.De hertenbok heeft er al heerlijk tegenaan gelegen.Lekker steuntje in de rug zo'n grote boomstam :-)
De alpaca's ( vooral de witte) waren erg nieuwsgierig wat de heren nu allemaal aan het doen waren en kwamen ook geregeld een kijkje nemen. De herten bleven op veilige afstand.

Het resultaat kunt u hieronder op de foto's zien.

De alpaca's waren natuurlijk erg nieuwsgierig en gingen even poolshoogte nemen bij de graafmachine.

 Even kennismaken door middel van het snuffelen aan de hand :-)

 

De boomstronken worden van de kar geladen.

Er werden eerst grote palen de grond ingeslagen,waarop de boomstronken op vast werden gezet. Er waren vooraf inkeepingen in de boomstronk gemaakt,waar de palen op konden rusten.Zo staan ze muurvast.


Afgelopen zaterdag was het mooi weer.Wel zo prettig werken.

 De binnensloot is gelijk uitgebaggerd.

 

Hieronder het eindresultaat.