De Beestenboel
live op klokradio; Arie van Groningen en Clarinda Rijneveldnieuwe naam en logoballonnenwedstrijdopen dag; plezier voor jong en oud

De Beestenboel


Een nieuwe naam voor een vertrouwd hertenkamp in het hart van Nieuw-Lekkerland. Vanaf 24 maart 2012 is de "De Beestenboel" de officiƫle naam van de hertenkamp aan de Weth. De Jongstraat. De naam is als winnaar uit de bus gekomen en is verzonnen door Clarinda Rijneveld.

Welkom op de website van debeestenboel.org   dé hertenkamp van Nieuw-Lekkerland    volg ons ook via twitter: @Beestenboel0184

26 SEPTEMBER 2018 WETHOUDER BOENDER OP BEZOEK EN FOTO'S VAN DE DIEREN # HERTENJONG

Het is al weer even geleden dat er wat op de site geplaatst is.

Vanmiddag heeft wethouder Boender samen met zijn vrouw een bezoek gebracht aan ons hertenkamp.
De wethouder en zijn vrouw waren weer erg betrokken en gaven ons o.a. complimenten hoe we het hertenkamp allemaal onderhouden met de vrijwilligers.De altijd nieuwsgierige witte alpaca bleef steevast in onze buurt en kwam er regelmatig bij staan.

 Bij deze wat foto's van de dieren ( foto's zijn in juni 2018 gemaakt.) ( 14 foto's )

Vrijdag 22 juni is er een hertenjong geboren. Het was gelijk al een fief jong. De volgende morgen lag meneer ( het is een mannetje ) heel de ochtend onder het klimrek. Moeders had hem al een paar keer aangespoord om te komen drinken, maar het jong trok zijn eigen plan. Om 13:00 kwam hij eindelijk onder het klimrek vandaan om bij zijn moeder te gaan drinken.Dit onder toeziend oog van een hele kinderschare die zich inmiddels hadden verzameld op het looppad langs het hertenkamp. Want ze hadden het babyhertje gespot. En dan gaat de tam tam snel hé :-)

Wij als vrijwilligers hielden het ook allemaal in de gaten, want het jong moest natuurlijk wel komen drinken. Het had in de nacht waarschijnlijk (we weten dit natuurlijk niet zeker) ook weinig gedronken. Buurtbewoners hadden de moeder nl. horen roepen s'nachts.

 

Hieronder dus wat foto's.

Foto's van onze zelfgemaakte sproeinstallatie. Perry kon oude afgekeurde brandslangen van zijn werk meenemen. Deze werden aan elkaar gekoppeld en er werden gaten in geboord. Zodoende hadden we een eigen sproei installatie in het hertenkamp. Wel zo fijn :-)  Dit scheelde weer een stuk minder gesleep.We hebben zolang het nodig was,( een hele tijd dus ) 3 maal in de week in de avonden het hertenkamp besproeid. Maar met zichtbaar resultaat. :-)

 

Er is een hertenjong geboren op vrijdagmiddag 22 juni om 13:00. De dieren komen allemaal op kraamvisite. Ook de alpaca's zijn erg nieuwsgierig naar de boreling.

Het hertenjong ligt heel de ochtend onder het klimrek. Hij is hier goed te zien voor het publiek.

Hier is het jong heerlijk aan de ren :-) Kijk hem eens gaan # voetjes van de vloer :-)

Joehoe...ik zie jou wel.

Lekker genieten van het september zonnetje :-)