De Beestenboel
live op klokradio; Arie van Groningen en Clarinda Rijneveldnieuwe naam en logoballonnenwedstrijdopen dag; plezier voor jong en oud

De Beestenboel


Een nieuwe naam voor een vertrouwd hertenkamp in het hart van Nieuw-Lekkerland. Vanaf 24 maart 2012 is de "De Beestenboel" de officiƫle naam van de hertenkamp aan de Weth. De Jongstraat. De naam is als winnaar uit de bus gekomen en is verzonnen door Clarinda Rijneveld.

Welkom op de website van debeestenboel.org   dé hertenkamp van Nieuw-Lekkerland    volg ons ook via twitter: @Beestenboel0184

ALPACA'S SCHEREN

23-5-2018Donderdag 17 mei zijn onze 2 alpaca's weer geschoren. Ze zijn weer van hun wollige vacht ontdaan.Wel zo fijn voor hen,want we hebben al weer een paar warme dagen gehad.Dus ze zijn vast blij dat ze hun 'winterjas'weer uit hebben.

De Australische alpacascheerder James Dixon kwam ons net als vorig jaar een bezoekje brengen om de dieren te scheren.Zijn assistente Jeanine was ook weer aanwezig.In een rap tempo werden de dieren weer ontdaan van hun wollige vacht.De tanden en de nagels werden ook gelijk gecontroleerd.Wat een verschil zeg,vóór en ná het scheren. Wat zijn ze weer kaal.
De dieren gingen na het scheren even aan elkaar snuffelen. Als ze net geschoren zijn, ruiken ze nl. anders.Ze kunnen er weer een jaartje tegen zo.( 12 foto's)

 Eerst was de grootste,witte alpaca aan de beurt.


Al gauw was zijn broertje aan de beurt. De witte bleef in de buurt. Goed in het oog houdend wat er allemaal gebeurde met zijn broertje. 
Na het scheren even snuffelen aan elkaar. ze ruiken nl. anders na het scheren :-)